Nowości

„Kobiecy raj. Saga: Pokolenia końca świata” (Tom 3)

Katarzyna Błeszyńska w książce „Kobiecy raj” należącej do sagi „Pokolenia końca świata” (Tom 3) kontynuuje opowieść o losach bohaterek znanych z poprzednich części – „Życie szczęśliwe” (Tom 1) oraz „Mężczyzna idealny” (Tom 2). Pasjonująca historia opowiedziana na dwa głosy – matki i córki, czyli kobiet należących do różnych pokoleń. Łączy je czas, miejsce i wydarzenia. Czy dzieli spojrzenie na toczące się sprawy, czy jednak może łączy je o wiele więcej niż myślą?

Książka dla pokoleń kobiet – idealna dla matek i ich córek

Książka „Kobiecy raj” ukazuje myśli i uczucia, jakie toczą się we współczesnych kobietach żyjących w XXI wieku. Jedna perspektywa to matka, która mimo osiągnięcia dorosłości przez córkę nadal ingeruje w jej życie. Druga to córka, ambitna, wykształcona i samodzielna singielka, która na niwie zawodowej osiąga sukcesy, ale ma wielkie problemy w ułożeniu sobie życia prywatnego.

Tarcia pojawiają się na wielu płaszczyznach – w tym obyczajowości w relacjach damsko-męskich oraz rodziców do dzieci i odwrotnie, poszukiwania własnej tożsamości (w tym seksualnej) czy zmian w rodzinnych wartościach oraz tradycji ginących przez egoizmu, rozluźnianie się niegdyś silnych więzi czy pogoń za dobrami materialnymi tego świata.

Powieść „Kobiecy raj” pomoże kobietom zrozumieć się wzajemnie i znaleźć punkt porozumienia. Ułatwia córkom zrozumieć, co mogą czuć ich matki, matkom zaś jak zmieniający się świat wpływa również na ich dzieci. To także książka dla mężczyzn, którzy chcieliby zrozumieć oba pokolenia – zarówno swoje rodzicielki, jak i partnerki, żony czy siostry.

„Kobiecy raj. Saga: Pokolenia końca świata” (Tom 3) – krótki opis książki

Kobiecy raj. Saga Pokolenia końca świata. Tom 3 liczy 360 stron. Została napisana przez Katarzynę Błeszyńską a wydana przez Wydawnictwo „Świat Książki”. Pierwszy nakład ukazał się w czerwcu 2019 roku.

Kilka słów o autorce książki

Katarzyna Błeszyńska ukończyła Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Zawodowo współpracuje między innymi z artystami muzycznymi i wytwórniami płytowymi jako radca prawny. Ponadto jest pracownikiem naukowym swojej macierzystej uczelni. Poza prawem pasjonuje się pisaniem i z powodzeniem spełnia się w tej dziedzinie. Wydała książki naukowe w tematyce prawa (m.in. „Redakcja utworu w prasie drukowanej a ograniczenie praw autorskich”). Jest również autorką bestsellerowych już powieści obyczajowych, w tym wspomnianej sagi „Pokolenia końca świata”.

Inne pozycje książkowe napisane przez Katarzynę Błeszyńską to:

– „Ciepła głód”;

– „Miłosne konstelacje”.